Sunday, May 18, 2008

UNTUK RENUNGAN KITA BERSAMA....


"Strategi Berkesan Bagi Memaksimumkan Keuntungan Pelaburan Unit Trust Samada Melalui KWSP, Wang Tunai atau Pinjaman, Khusus Untuk Kakitangan Awam & Swasta!"

Cuba Anda Bayangkan...

Sudah berapa banyak wang yang anda laburkan selama ini tanpa apa-apa pulangan, malahan hilang begitu sahaja

Sudah berapa banyak syarikat MLM yang anda sertai tetapi pendapatan anda masih di takuk yang lama

Sudah berapa banyak wang dan masa yang anda bazirkan dengan menyertai skim-skim piramid, scam, ponzi, surat berantai dan skim cepat kaya tetapi tidak ada hasil yang anda perolehi
Sudah berapa kali anda terjerat dengan sistem-sistem pelaburan haram dan tidak sah dari segi undang-undang Malaysia

Sudah berapa banyak kali keluarga anda menangis melihat kerugian demi kerugian disebabkan pelaburan anda

Barapa banyakkah hutang piutang yang anda tanggung sekarang akibat pelaburan yang anda sertai selama ini...

Dan mungkin kini anda juga sedang berhadapan dengan situasi muflis akibat daripada pelaburan-pelaburan tersebut. Oleh itu, hindarkankan segala pelaburan-pelaburan yang meragukan disisi undang-undang malaysia dan lupakanlah ia buat selama-lamanya!

TAHUKAH ANDA?

# Ramai rakyat Malaysia kini tertipu dengan pelaburan-pelaburan yang haram di sisi undang-undang Malaysia, dengan harapan mendapat keuntungan yang besar dalam jangka masa yang singkat. Sedangkan kerajaan telah membuka ruang dan platform pelaburan yang sah.

# Anda boleh memaksimumkan wang KWSP anda melalui pelaburan dalam unit trust? Pulangan KWSP tahun lepas hanya 5%. Tapi pulangan unit trust tahun lepas ada yang mencecah 33%. Oleh itu jangan lepaskan peluang ini. Bahkan anda juga boleh membuat pelaburan dalam unit trust dengan nilai pelaburan permulaan yang rendah.

# Jika anda melabur = RM2,000 >>> Untung = 20% setahun, dalam masa 20 tahun, duit pelaburan RM2,000 anda akan menjadi = RM2,000 x (1 + 20%)20 = RM76,675.20 SUNGGUH LUMAYAN!!

# Jumlah kos pengajian degree di IPTA = RM 25,000 manakala kadar inflasi semasa = 3.5%. Katakan anda mempunyai anak berumur 2 tahun, dlm masa 15 tahun lagi dia akan melanjutkan pelajaran ke IPTA..! Jumlah kos pengajian degree di IPTA tahun 2022 = RM25,000.00 x (1 + 0.035)^15 = RM41,883.70 Oleh itu, ELAKKAN masalah kewangan ini berlaku kepada diri anda kelak!...

Jika anda benar-benar ingin menikmati pulangan lumayan dari sistem penjanaan wang untuk masakini dan akan datang, inilah pelaburan yang sah disisi undang-undang malaysia. Mulakan langkah pelaburan bijak anda dengan Pelaburan UnitTrust.

Kredit to
datoz : http://www.ebazaar2u.com/freeadvert/viewtopic.php?t=6672&highlight=public

No comments:

Bait-bait Mu'jizat